Hoge hakken goed voor je gezondheid

Het lopen op Hoge Hakken wordt vaak negatief besproken en de oorzaak kunnen zijn van pijn in de knieën, rugpijn en stressfracturen. Er zijn echter ook specialisten (artsen) die kijken naar de voordelen van het dragen van Hoge Hakken. Onderzoekers zeggen dat een goed paar Hoge Hakken helpt bij het vormen van je lichaam, de versterking van de spieren en een beter seksleven. In dit artikel beschrijf ik het onderwerp ‘hoge hakken gezond’.

Maria Cerruto, (urologist aan de universiteit van Verona) heeft 66 vrouwen bestudeerd in de leeftijd van minder dan 50 jaar om belachelijke theorieën inzake het dragen van naaldhakken te ontkrachten.

Hoge hakken gezond voor sterkere bekkenbodemspieren

Haar onderzoek, dat is gepresenteerd in het tijdschrift voor Europese urologie, toont aan dat het lopen op Hoge Hakken helpt bij het vergroten van de kracht van de bekkenbodemspieren en de de algehele core (het buik en onderrug gebied). Daarnaast zorgt het ook voor een ontspanning van het bekken. Cerruto heeft de elektrische activiteit gemeten van de bekkenbodemspieren van vrouwen bij verschillende hoeken van de voet.

Ze kwam erachter dat vrouwen die hun voeten in een 15 graden hoek ten opzichte van de grond hielden, de equivalent van een 7 cm hak, een 15% lagere elektrische activiteit toonden in de bekkenbodemspieren hetgeen verklaart kan worden door een verhoogde kracht.

Gespierde benen en een strakke buik door het lopen op hoge hakken

Hoge hakken gezond?

“Zoals veel vrouwen houd ik van het dragen van hoge hakken en hoewel het wel eens oncomfortabel voelt blijf ik ze dragen waardoor ik slanker en groter lijk”, aldus Cerruti.  “Het is goed om te weten dat er ook gezondheidsvoordelen zitten aan het dragen van stiletto’s. De hakken beïnvloeden de bekkenactiviteit, verminderen pijn en vergroten de gezondheid. Het kan zelfs zo zijn dat het dragen van hakken de noodzaak tot het doen van bekkenoefeningen volledig overbodig maakt.”

In een officiële gids tot een beter seksleven wordt ook vrouwen aangeraden om de bekkenbodemspieren te trainen zodat ze meer plezier krijgen aan seks. De NHS adviseert vrouwen minstens 5 keer per dag de bekkenbodemspieren te trainen tijdens de zwangerschap.

Maar de lijst aan gevaren zou de lijst aan voordelen wel eens kunnen overstijgen. Hoge hakken verhogen de slijtage van de knieën en heupen. Daarnaast kunnen ze eeltplekken en likdoorns veroorzaken maar dat laatste is natuurlijk feitelijk geen groot probleem; gewoon wat vaker naar de pedicure en je voeten goed verzorgen.

In een studie onder meer dan 1000 mannen en vrouwen uitgevoerd door het tijdschrift Harper’s Bazaar komt naar voren hoe groot de obsessie met schoenen kan zijn onder vrouwen. Het blijkt dat 25% van de vrouwen liever een paar schoenen koopt dan de dagelijkse huishoud rekeningen te betalen. De helft van alle vrouwen bezat meer dan 30 paar schoenen en ongeveer 10% gaf jaarlijks meer dan 1000 euro uit aan schoenen.

Stiletto hakken en gezondheid

De ondervraagde mannen gaven volmondig aan dat stiletto’s de meest sexy schoenen zijn en 79% van de vrouwen gaf aan seks te hebben met alleen de naaldhakken aan.

Als je een hoge hak aantrekt wordt je leven spannend. In de jaren 80 was het dragen van naaldhakken een kwestie van kracht en het of gelijke hoogte komen met de man. Tegenwoordig staat het dragen van high heels voor vrouwelijkheid en elegantie. Als je een vrouw bent dan is het een manier waarmee je mannen verleidt. Er zijn mannen die aangeven dat naaldhakken hun huwelijk gered heeft. Wij denken dat er een limiet is aan de hoogte van de hak, 11,5 cm is het maximum (zonder plateau). Als je niet langer normaal kunt lopen verlies je je elegantie.

Hoge hakken ook goed voor de gezondheid

Het lopen in de hoogste hakken is geen dagelijkse praktijk. Dus niet vandaag een paar naaldhakken koppen om ze dan morgen direct naar kantoor of tijdens het winkelen aan te doen. Nee, dan is het lopen op hoge hakken ongezond; je bent niet getraind! Je gaat toch ook geen marathon lopen zonder voorbereiding. Start daarom eerst met een hoge hakken training. Stap voor stap .. totdat je lichaam zo sterk is geworden en je eigenlijk niet meer anders hoeft!

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − negen =