High heel training

Neem kleinere stapjes

Het lopen in de hoogste hakken is niet zoals jij hebt leren lopen toen jij een kind was dus dit heeft tot gevolg dat je een aantal aanpassingen moet doen die tegenstrijdig aanvoelen. In dit artikel beschrijf ik het onderwerp: hoge hakken training en leer je 123 hoe je dat aanpakt!

Neem bijvoorbeeld kleinere en lage stapjes en zorg ervoor dat je je knieën niet verder buigt dan normaal. Het zal je opvallen dat de hakken er voor zorgen dat je stappen kleiner zullen worden. Hoe hoger de hak, hoe korter de stap die je kunt zetten. Probeer hier niet tegen in te gaan door grote stappen te nemen, houdt het in eerste instantie bij korte parmantige stappen waardoor jouw loop natuurlijk oogt en comfortabel aanvoelt. De lengte van je stappen kunnen natuurlijk wel vergroten maar dan moet je ook jouw enkel verder kunnen flexen dan dat nu het geval is. Dit kun je trainen. Balletdansers zullen ook op hoge hakken erg grote stappen kunnen nemen omdat ze hun enkels helemaal naar buiten kunnen flexen.

Loop van hak tot teen

Probeer zo normaal mogelijk te lopen, ook op hoge hakken. Als je op platte schoenen loopt – wat een scheldwoord – loop je niet op de voorvoet en laat je ook niet je voeten in een neutrale vlakke houding landen, toch? Doe dit dan ook niet op naaldhakken. Laat eerst de hak landen direct daarop gevolgd door je tenen. Als het gewicht eenmaal op de bal van je voet is kun je je naar voren verplaatsen alsof je op de punt van je schoenen loopt; op naar de volgende stap.

Verbeter je houding

Door naaldhakken te dragen veranderd het centrum van je zwaartekracht. Je lage rug maakt een kromming om deze verandering te compenseren als je niet een perfecte houding aanneemt:

 1. stel je voor dat een onzichtbaar touw jouw hoofd rechtop houdt, je hoofd moet in een lijn zijn met je ruggengraat en je moet kin parallel aan de bodem houden. Kijk niet omlaag als je op hoge hakken loopt. Nee, ook niet om te kijken waar je je volgende step neerzet.
 2. Breng je schouders naar achter en omlaag en laat je armen ontspannen langs je lichaam hangen. Laat ze lichtelijk meebewegen terwijl je loopt voor een iets betere balans.
 3. Houd je buikspieren gespannen en trek je buik in tot op de ruggengraat. Hierdoor sta je rechter en je ziet er dunner uit
 4. Houd je knieën zeer licht gebogen en zeker niet overstrekken. Houd je benen dicht bij elkaar en laat de tenen direct, recht vooruit wijzen.

Stel je voor dat je langs een rechte lijn loopt

Modellen zullen heel vaak de ene voet lichtelijk voor de andere voet kruisen om de heupen meer swing te geven. Veel vrouwen dragen hoge hakken om er aantrekkelijk uit te zien dus een beetje heupwiegen mag. De beste manier om je heupen het werk te laten doen is door je voor te stellen of je loopt langs een denkbeeldige lijn of een strak touw.

 1. De ene voet komt direct voor de andere voet en de tenen wijzen gewoon recht naar voren. Het duurt even voor je dit kunt maar het is het waard
 2. Kijk video’s van modellen om te zien hoe professionals het doen en probeer na te doen wat je ziet. Catwalk modellen overdrijven natuurlijk hun loop in extreme mate en dat hoef jij natuurlijk niet te doe.

Draag  je pumps rondom huis

Draag je stiletto’s eerst minimaal een dag in en rondom huis voordat je er mee op pad gaat. Hierdoor kun je de schoenen goed testen maar je krijgt meteen ook wat meer grip op de zolen zodat ze minder slipperig aanvoelen. Oefen alles wat je ook doet als je bijvoorbeeld de boodschappen gaat doen: lopen, stoppen, draaien en stilstaan.

Je schoenen versoepelen

Als je vergeet om je schoenen te versoepelen voordat je ze voor het eerst gaat dragen weet je bijna zeker dat je blaren gaat krijgen. het is belangrijk om je schoenen soepel te maken en ze te laten vormen naar je voeten. Door ze gewoon een dag aan te doen als je thuis aan het werk bent zou al voldoende moeten zijn maar je kunt ook andere trucs uithalen:

 1. Laat je schoenen wennen aan diverse oppervlaktes. Je zult moeten lopen over tegels, tapijten en gladde houten vloeren. Probeer het allemaal uit.
 2. Als je van plan bent om de naaldhakken te dragen tijdens een avondje in een disco of op een feestje en je bent van plan te gaan dansen, doe dit dan eerst eens thuis voordat je dit en publiek gaat doen.
 3. let erg goed op bij het afdalen van trappen. Plaats je volledige voet op de trede tijdens het omlaag lopen maar alleen de bal van je voet als je omhoog loopt. En houd je goed vast aan de railing.

Draag je stiletto’s buiten

Dat is waar wij voor gaan. Hoge hakken, buiten, geen bezwaar! Het op naaldhakken lopen is buiten een ander verhaal dan binnen. Zonder de zachte demping van het tapijt en de vlakke ondergrond van linoleum, tegels of een planken vloer kan het lopen op high heels een echte uitdaging zijn.

Draag je hoge hakken in de supermarkt

 1. zelfs kleine oneffenheden kunnen met een stiletto al lastig worden. Ook een kleine hellingshoek in de stoep voor de afwatering kan zeer ongemakkelijk lopen om al helemaal te zwijgen over de uitdaging van stoeptegels en klinkers. Probeer altijd op een gladde ondergrond te lopen.
 2. Een goede vervolg oefening nadat je thuis de nodige uurtjes er op hebt zitten is een bezoekje aan de supermarkt. Je gebruikt dan het winkelkarretje voor de balans :)

Oefen het staan op hoge hakken

Je moet niet alleen leren lopen op naaldhakken maar je moet ook snappen dat het belangrijk is dat je goed op hoge hakken kunt staan. Het klinkt misschien wat eenvoudig maar veel vrouwen weten gewoon niet wat ze moeten doen met hun voeten als ze poseren voor foto of staan de praten tijdens een evenement. Dan is het belangrijk dat je schoenen goed zitten omdat je niet steeds wilt wisselen van houding van de ene voet op de ander.

 1. Om goed te staan op high heels moet je ervoor zorgen dat de hak van de ene voet het midden van de andere voet aanraakt in een kleine hoek naar buiten
 2. Plaats je gewicht op de teen van de achterste voet en zodra jouw voet moe wordt wissel je van voet en ze je de andere voet achter

Stiletto training

Fitness fans in Amerika claimen dat het geheim voor een gevormde kont en slanke dijen ligt in de schoenen die je draagt. Nee, je hoeft geen nieuw paar sneakers aan te schaffen maar ga op zoek naar hoge hakken. Dit is de jongste trend die veel vrouwen naar het fitnesscentrum trekt. Vrouwen in elke leeftijdscategorie zijn sportief op hoge hakken. Het is een prima manier om een strakke kont en slankere bovenbenen te krijgen. De sportlessen met sprekende namen als ‘Stiletto Workout’, ‘The Heel Hop Workout’ of ‘Stiletto Strength’ zijn allemaal volgeboekt. Hierbij toont de fitnessinstructrice lichte oefeningen waaronder squats en sit-ups aan de deelnemers terwijl alle dames stiletto’s dragen.

Het trainen op hoge hakken neemt toe in populariteit. De voordelen van een hoge hakken training zijn duidelijk. Het dragen van hakken van ten minste 7,5 cm zorgt voor een effectievere trainingen van uw onderlichaam waarbij ook de kleinere spieren bereikt worden die u op platte sneakers nooit aanspreken zou.

Hoge hakken liften je billen, showen de beenspieren en geven je een langer en slanker uiterlijk. Ze staan niet alleen mooi, je voelt je er ook nog eens zelfverzekerder in. Bovendien train je met het dragen van hoge hakken vrijwel alle spieren in je benen en billen. Een gratis workout!

Goed voor beenspieren, kont, heupen en buik

Recent is deze trend ook naar Europa komen overwaaien met het Verenigd Koninkrijk als koploper. Victoria Beckham zette ook onlangs een foto van haarzelf in hoge hakken op een loopband. De beroemde fashionista beweert dat het helpt om ook haar heupen en buikspieren beter te trainen.

Je gelooft het niet maar .. het is er.

Hoge hakken training ..

Tagged , , ,