Stifthakjes

Je hebt een paar dagen op je hoge hakken gelopen en ziet dat de kunststof hakjes helemaal ruw zijn geworden en afgesleten. Omdat er bij naaldhakken een extreme druk komt te staan op het hakjes van soms wel meer dan 100 kilo* per vierkante centimeter kun je je voorstellen dat dit hakje heel hard slijt. Onbegrijpelijk dat de producenten hier in de regel kunststof hakjes in plaatsen. Aan de andere kant heeft dit als voordeel dat ze minder geluid maken, maar of dat nu werkelijk een voordeel is :) Op deze pagina beschrijf ik alles wat je moet weten ten aanzien van het onderwerp: metalen stifthakjes kopen.

* bij de kleinste hak met een oppervlakte van 0,66m2

Wat zijn stifthakjes?

Er zijn veel verschillende namen voor dit artikel te vinden: naaldhakjes, stiletto hakjes, metalen hakjes, stalen hakjes, heelcaps of gewoon .. hakjes. Op z’n Engels noemen we het heeltips, vrij vertaal: het puntje van de hak.

Toen ik laatst de stifthakjes moest vervangen vroeg ik de schoenmaker om stalen stifthakjes maar die had hij niet op voorraad. Ik kijk hem verbaasd aan maar laat het er verder bij. Hij zet er kunststof hakjes onder; toch weer € 10. Helaas weet ik dat ze na drie keer buiten lopen weer aan vervanging toe zijn dus baal ik wel een beetje. Omdat ik ze morgen aan wil doen laat ik ze wel repareren en kan ik ze een uurtje later weer ophalen.

Eigenlijk is het zonde geld. Met een griptang kun je zelf heel gemakkelijke de heeltips vervangen en dan ben je voor minder dan 3 euro klaar én hoef je niet naar de schoenmaker. Daarom verkopen wij ze nu per setje. Lees hieronder de instructies bij de selectie van de stifthakjes, bestel ze en verwissel ze zelf zodat jij altijd op mooie pumps loopt .. met dat heerlijke geluid.

metalen stiletto heeltips stifthakjes kopen

Stiletto Heel Tip no. 1
Vervang hakken op tijd. Als ze eenmaal te ver zijn afgesleten, beschadigt de hak van de schoen en zal ook de stift / pen niet meer eenvoudig zijn te verwijderen.

Stiletto Heel Tip no. 2
Trek de hak eruit met een griptang. Deze is eventueel ook bij ons te bestellen.

Stiletto Heel Tip no. 3
Als de stift zelf net te dun
is waardoor hij geen grip heeft in de naaldhak kun je het stiftje met een hamertje plat slaan. Als de stift net te dik is kun je hem met behulp van een vijl of een Dremel een beetje bijvijlen. Het stifthakje moet natuurlijk stevig in de schacht zitten maar het is ook niet de bedoeling dat je hem met extreem geweld in de schacht hamert. Dan krijg je hem er later te moeilijk uit. Werk ook met hakbeschermer folie..

Stiletto Heel Tip no. 4
Bescherm de naaldhakken met behulp van een hoesje. Gebruik daarvoor onze speciale folie in de kleuren zwart, wit of transparant. Hiermee leg je een extra laagje over het onderste gedeelte van je naaldhak voor als je eens per ongeluk tussen de stoeptegels blijf haken of over een zanderige ondergrond loopt.

” Niets klinkt zo specifiek, mooi en sexy, als het sierlijk tikken van metalen hakken in de stad. Alle mannen zullen horen en .. willen zien.

Waar moet je op letten bij het kopen van metalen stifthakjes?

De maatvoering van de stift / pen is niet bij elke naaldhak hetzelfde en is afhankelijk van de keuzes van de fabrikant en de scherpte van de hak. Er zijn in de basis twee stift- / pendiktes die de codering 115 (2,9 mm) en 125 (3,2 mm) dragen.

Meet goed de lengte en breedte maat van de hak, zeker als de stifthak de vorm heeft van een hoef. De stifthak mag zeker niet kleiner zijn dan de hak van de pump zelf.

Stifthakken uitgevoerd met een pendikte van 2,9 mm (115) of 3,2 mm (125).

Stiletto Heel Tip no. 5
Bestel altijd meer setjes tegelijkertijd en neem een paar stifthakjes mee in je handtas zodat je bij nood het hakje kunt vervangen. Raak je hem kwijt, dan kun je het stifthakje er eigenlijk, met de schoen zelf, op een harde ondergrond, heel gemakkelijk weer inslaan.

Tagged ,