Hakken die je vastmaakt met een enkelbandje of bandjes over de wreef zitten steviger dan open pumps. De kans dat je je schoenen verliest of eruit slipt en glipt, is bovendien veel kleiner. Het loopt dus een stuk ontspannener met enkelbandjes of een bandje over de wreef. Er zijn meerdere soorten enkelbandjes voor naaldhakken die je los kunt houden van je pumps.
Type enkelbandjes voor naaldhakken
- Bandje over de hak van de pumps heen, meeste stevigheid
- Bandje kruislings over de wreef en de enkel, veel stevigheid
- Bandje alleen over de wreef, redelijke stevigheid
- Bandje allen over de enkel via een lusje – plakkertje – in de hiel van de pump, enige stevigheid.
Je hoeft de bandjes eigenlijk niet direct aan te brengen. Je kunt ze ook preventief in je handtasje meenemen en pas aanbrengen als je merkt dat de pumps beginnen te glippen. Denk erover na om ook antislipstrips voor pumps meenemen. Deze kun je supersnel plaatsen als het niet meer comfortabel voelt. Wacht niet te lang, beter vroeg dan laat!
Draag, als het kan, blote voeten in je hakken. Dat geeft veel meer grip dan panty’s.
Voorkomen is beter dan genezen
Loop natuurlijk altijd je pumps in. Hiermee bedoel ik dat je minimaal 3 uur op de pumps moet hebben gelopen zodat het materiaal zich heeft kunnen vormen naar je voet. Je wilt een mooie dag niet laten bederven door naaldhakken die niet goed zitten.
Daarnaast is het handig om van te voren de plekken op je voet die pijn gaan doen wat extra aandacht te geven. Denk aan je hiel, de bal van je voet en je tenen.
- Plak een blarenpleisters op je hielen;
- Gebruik eventueel een inlegzooltje om de druk op de bal van je voet te verminderen;
- Smeer de plekjes op je wreef waar de pump aansluit in met vaseline. Pas op: vaseline is erg vet en laat vlekken achter op bijvoorbeeld stoffen pumps. Die krijg je er achteraf niet eenvoudig meer uit;
- Strooi eventueel een beetje talkpoeder op het voetbed waardoor het stroever wordt en dus meer grip geeft.