Riempjes voor hoge hakken

Er is niets zo frustrerend als pumps die tijdens het lopen van de hiel glippen en uitschieten. Het is een zeer ongemakkelijk gevoel en het je schaamt je omdat iedereen heel snel doorziet wat er aan de hand is. Ongemakkelijke blikken die je graag wilt vermijden. Bovendien is het heel gevaarlijk, je kunt, zeker als je op naaldhakken van 10 centimeter en hoger loopt, heel hard vallen en je enkels, knieën of polsen bezeren. Natuurlijk zijn slippende pumps ook heel erg slecht voor de stifthak zelf waardoor hij harder slijt.

Wat nu als jij last hebt van uitglippende pumps?

In dat geval hebben wij eigenlijk in de basis twee oplossingen:

  1. Inlegzooltjes waardoor de pump strakker zit;
  2. antislipstrips in de hiel;
  3. speciale riempjes voor hoge hakken.

Over dat laatste wil ik hier meer schrijven omdat het eigenlijk de meest betrouwbare oplossing is. We hebben daarbij de keuze uit 2 soorten. De volledige pump omvattende bandjes – die je om de naaldhak heen lust – en de enkelvoudige riempjes die je achter aan de hiel – door middel van een dun plakkertje – bevestigd. Type 1 is het meest betrouwbaar en vasthoudend. Type 2 is heel esthetisch.

Riempjes voor hoge hakken Type 1

verstelbare riempjes bandjes voor hoge hakken en naaldhakken tegen het uitslippen - type 1

De HHK riempjes voor hoge hakken – mat zwart – zijn gemaakt van kunstleer en zijn goed instelbaar. Aan de onderzijde, waar je het riempje over de naaldhak schuift, zit een elastiek zodat hij pas op vrijwel alle pumps, vanaf maat 36 tot aan met 46. Deze riempjes voorkomen het uit slippen van de hiel uit de pump. Hiermee voorkom je ongemakkelijke situaties en beschadiging van hak en pump. De riempjes zijn gemakkelijk om te doen en uitglippende schoenen behoren tot het verleden.

Riempjes voor naaldhakken Type 2

verstelbare riempjes bandjes voor hoge hakken en naaldhakken tegen het uitslippen zwart

De HHK riempjes voor hoge hakken – lak zwart – zijn gemaakt van kunstleer en zijn goed instelbaar. Het bandje bevestig je aan de pump door middel van een lederlook dun plakstripje met een transparant lusje. Door dit lusje schuif je het bandje. Je meet de maat af en bevestigt één keer het gespje op de goede hoogte. Daarna kun je het bandje supersnel sluiten door middel van een haakje aan het andere einde. Heel handig.

Het riempje is voorzien van gaatjes geschikt voor hoge hakken van maat 36 tot aan met 46. Deze riempjes voorkomen het uit slippen van de hiel uit de pump. Hiermee voorkom je ongemakkelijke situaties en beschadiging van hak en pump. De riempjes zijn gemakkelijk om te doen en uitglippende schoenen behoren tot het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 8 =